» » Огляд одноразки VEEBA від Philip Morris: плюси та мінуси, характеристики, смаки
26-01-2023, 16:34

Огляд одноразки VEEBA від Philip Morris: плюси та мінуси, характеристики, смаки

Сьогодні у нас на огляді одноразова електронна сигарета під брендом VEEBA, яку привіз в Україну Philip Morris (так це, та ж компанія, що випускає IQOS).



Розглянемо дуже детально і по пунктах (навіть з відео) одноразку, вивчимо технічні характеристики, пройдемося по плюсах і мінусах, порівняємо з аналогами.

Що ж таке VEEBA?
VEEBA – це одноразова електронна сигарета від Філіп Морріс. Правильно читається як Віба, не Веба, Вееба і точно не В’єба. Співзвучно з назвою под-системи від IQOS – VEEV.



За технологією і принципом роботи Віба не відрізняється від тисяч інших одноразок: продається з передзарядженою батареєю і ватним наповнювачем, просякнутим ароматизованою жижкою. Працює без кнопок і менюшек, датчик затяжки активує парогенерацію в момент затяжки та зупиняє, як тільки закінчуєш затягуватися. Одноразки об’єктивно є найпростішою і найбільш інтуїтивно зрозумілою електронною альтернативою курінню.
Офіційний сайт VEEBA: veeba.com.ua.

VEEBA: плюси і сильні сторони

1.Комплексні смаки. У VEEBA цікаві смаки з поєданням кількох смакових компонентів. Зазвичай це 2 фрукти та ментол або вершки. Для прикладу, кавун+диня+ментол або чорниця+гранат+вершки. Зараз в асортименті 9 смаків. Також є тютюновий смак, що нетипово для одноразок.



2.Без цукру. У смаки не додають багато підсолоджувача, завдяки цьому вони не приторні і «не хімічні». Після використання Віби немає такого ефекту, що навіть Кока-Кола тобі здається без смаку – настільки приторно солодкою була одноразка. Але зазначимо, що для когось це, навпаки, може бути недоліком. Тому у недоліках також поговоримо про смаки і рівень цукру.

3.Знижений вміст нікотину. Ще один аспект, який для когось може бути плюсом, а для когось – мінусом. Уся лінійка одноразових електронних сигарет VEEBA має концентрацію нікотину – 1,8%. Знайоме відчуття, коли від нікотинового передозу після одноразок чи подів аж нудить? З Вібою такого не буде, бо 1,8% нікотину – це відчутно менше за 5%. Те, що треба для тих, хто дбає про своє здоров’я та потихеньку рухається в напрямку зменшення споживання нікотину.



4.Зручне кодування АЙС смаків. Навіть не розбираючись в асортименті, легко відрізнити ментолові VEEBA з холодком від тих, що не містять ментолу. Коробки ментолових смаків позначені великою сніжинкою. А ті, що без ментолу – кружечками.



5.Відчуття дорогого гаджету. Це, мабуть, єдина одноразка, з якою не відчуваєш себе як зі шматком пластику в руках. Тут естетичний, мінімалістичний дизайн, корпус, відлитий з алюмінію.

6.Екологічність. Пишемо про цей плюс одразу після попереднього, оскільки алюмінієвий корпус зроблений не лише для преміум естетики, а й з міркувань екологічності. Виробник стверджує, що 80% компонентів (в тому числі і алюмінієвий корпус) цієї одноразки можна переробляти. Philip Morris спеціально створює інфраструктуру пунктів безкоштовної переробки одноразок (і своїх, і конкурентських). Враховуючи те, що одноразки з їхніми акумуляторами на один раз – біч екології сьогодення, це дуже правильна еко-ініціатива.

7.Промо набори. У VEEBA є вигідні набори 2+1, де третю одноразку отримуєш безкоштовно.

8.Індикація. VEEBA оснащена індикатором затяжки. Він світиться в момент затяжки і, що реально зручно – сигналізує миготінням, коли одноразка закінчилася.



9.Від надійного виробника. На ринку одноразок це рідкість, і тому багато значить, коли за продуктом стоїть серйозний світовий виробник. У даному випадку – Philip Morris International, відомий своїми брендами IQOS, IQOS VEEV, HEETS, lil та сигаретними брендами.

VEEBA: мінуси та недоліки

1.Маленький об’єм рідини. VEEBA поки що продається в одному єдиному форматі – 2 мл (це до 600 тяг). Це непоганий об’єм, щоб спробувати, але коли вже маєш смаки-фаворити, можна було б брати одразу по 6+мл. Трохи виручають набори VEEBA по 3 штуки, але все одно потрібно розширювати асортимент і додавати більші об’єми.

2.Низький вміст нікотину (1,8%). Як вже казали, для когось це плюс, а хтось «не накурюється», бо звик до більшої концентрації нікотину.



3.Ненасичені смаки. Знову ж таки, для когось відсутність цукрової приторності здається перевагою. Але для когось смак VEEBA здається слабеньким, невиразним, занадно м’яким.

4.Ціна. VEEBA – об’єктивно серед найдорожчих одноразок в Україні. Зрозуміло, що це преміальний сегмент ринку, ця ціна, мабуть, обгрунтована якістю і смаками. Але щодня по 300 грн за одноразку – це too much. Єдине, що допомогає – все ті ж набори 3 одноразки VEEBA за ціною 2.

5.Неочевидні назви смаків. Смаки VEEBA називаються абстрактними словами – «Gold», «Summer», «Yellow Green». З назви неможливо зрозуміти, про що вони. Можливо, так зробили, бо смаки складні та багатокомпонентні.



6.Розпаковані поди не мають очевидного маркування смаків. Коли дістаєш Вібу з коробочки, а особливо, коли у тебе є кілька різних розпакованих, складно зрозуміти по її вигляду, який це смак. Якщо знати, де шукати, то побачиш на збоку назву. Було б зручніше, якби на ковпачки-мундшутки додали кольорові відмітки.

7.Мало, де можна купити. Припускаємо, що це тимчасово, але поки що VEEBA не так багато, де можна купити.

Повний асортимент доступних в Україні смаків VEEBA:



VEEBA Summer – яблуко, кавун, м’ята.
VEEBA Coral Pink – кавун, диня, ментол.
VEEBA Red – пітая, полуниця, ментол.
VEEBA Gold – яблуко, апельсин, ментол.
VEEBA Yellow Green – яблуко, цитруси, ментол.
VEEBA Mauve – чорниця, полуниця, ментол.
VEEBA Turquoise – м’ята, вершки, ментол.
VEEBA Indiblue – чорниця, гранат, вершки.
VEEBA Classic – тютюн.


Технічнічні (та інші) характеристики одноразки VEEBA



Асортимент смаків: 9 смаків досить незвичайних і цікавих. Усі смаки комплексні, тобто утворені зі змішуванням різних ароматів.
Особливості смаків: без цукру, тобто не приторні солодкі.
Вміст нікотину: 1,8% (18-20 мг/мл).
Склад рідини: рослинний гліцерин, пропіленгліколь, ароматизатори, бензойна кислота, нікотин.
Вага: 28 г.
Розміри: 11.5 x 1.8 x 0.9 см.
Матеріал: корпус з алюмінію з софт-тач покриттям.
Об’єм: 2 мл.
Затяжки: 600.
Індикатори: світлодіодний індикатор затяжки.
Батарея: 280 мАч.
Можливість підзарядки: без підзарядки.
Отвори для забору повітря: збоку на корпусі.



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Обзор одноразки VEEBA от Philip Morris: плюсы и минусы, характеристики, вкусы



Сегодня у нас на обзоре одноразовая электронная сигарета под брендом VEEBA, которую в Украину привез Philip Morris (да, это та же компания, которая выпускает IQOS).



Рассмотрим детальнее и по пунктам (даже с видео) одноразку, изучим технические характеристики, пройдемся по плюсам и минусам, сравним с аналогами.

Что же такое VEEBA?

VEEBA – это одноразовая электронная сигарета от Филип Моррис. Правильно читается как Виба, не Веба, Вееба и точно не Вьеба. Созвучно с названием под-системы от IQOS – VEEV.




По технологии и принципу работы Виба не отличается от тысячи других одноразок: продается с заряженной батареей и ватным наполнителем, пропитанным ароматизированной жижей. Работает без кнопок и менюшек, датчик затяжки активирует парогенерацию в момент затяжки и останавливается, как только заканчиваешь затягиваться. Объективно одноразки – наиболее простая и интуитивно понятная электронная альтернатива курению.
Официальный сайт VEEBA: veeba.com.ua.

VEEBA: плюсы и сильные стороны

1.Комплексные вкусы. У VEEBA интересные вкусы с сочетанием нескольких вкусовых компонентов. Обычно это 2 фрукта и ментол или сливки. К примеру, арбуз+дыня+ментол или черника+гранат+сливки. Также есть нетипичный для одноразок вкус табака. Сейчас в ассортименте 9 вкусов.



2.Без сахара. Во вкусы VEEBA не добавляют много подсластителя, благодаря чему на вкус они не приторны и «не химозные». После использования Вибы нет такого эффекта, когда даже Кока-Кола кажется безвкусной – настолько приторно сладкой была одноразка. Но стоит отметить: для кого-то это может быть и минусом. Поэтому в недостатках также поговорим о вкусах и уровне сахара.

3.Пониженное содержание никотина. Еще один аспект, который для кого-то может быть плюсом, а для кого-то – и минусом. Вся линейка одноразовых электронных сигарет VEEBA содержит 1,8% концентрации никотина. Знакомое чувство, когда от никотинового передоза после одноразок или подов прямо тошнит? С Вибой такого не будет, потому что 1,8% никотина – основательно меньшее количество, чем стандартные 5%. То, что нужно для тех, кто заботится о своем здоровье и потихоньку уменьшает потребление никотина.



4.Удобное кодирование АЙС вкусов. Даже без разбора в ассортименте легко отличить ментоловые VEEBA с холодком от тех, в которых ментола нет. На коробках с ментоловым вкусом изображена большая снежинка. А вкусы без ментола маркируются кружочками.



5.Чувство дорогого гаджета. Наверное, это единственная одноразка, которая не ощущается как кусок пластика в руках. Тут и эстетичный, минималистичный дизайн и алюминиевый корпус.
6.Экологичность. Пишем об этом плюсе сразу после предыдущего, поскольку алюминиевый корпус сделан не только для премиум-эстетики, а и из экологичных соображений. Производитель утверждает, что 80% компонентов (в том числе и алюминиевый корпус) этой одноразки можно переработать. Philip Morris специально создает инфраструктуру пунктов бесплатной переработки одноразок (и своих, и конкурентов). Учитывая то, что одноразки с одноразовыми аккумуляторами – бич сегодняшней экологии, это очень правильная эко-инициатива.
7.Промо наборы. У VEEBA есть выгодные наборы 2+1, в котором третью одноразку ты получаешь бесплатно.
8.Индикация. VEEBA оснащена индикатором затяжки. Он светится в момент затяжки и, что реально удобно – сигнализирует миганием, когда одноразка закончилась.



9.От надежного производителя. На рынке одноразок это редкость, и поэтому значит много, когда за продуктом стоит серьезный мировой производитель. В данном случае – Philip Morris International, известный своими брендами IQOS, IQOS VEEV, HEETS, lil и сигаретными брендами.

VEEBA: минусы и недостатки

1.Маленький объем жидкости. VEEBA пока что продается в одном единственном формате – 2 мл (до 600 тяг). Это неплохой объем, чтобы попробовать, но когда у тебя уже есть вкусы-фавориты, можно было бы брать сразу по 6+мл. Немного выручают наборы VEEBA по 3 штуки, но все равно нужно расширять ассортимент и добавлять большие объемы.

2.Низкое содержание никотина (1,8%). Как мы уже говорили, для кого-то это плюс, а кто-то «не накуривается», потому что привык к большей концентрации никотина.



3.Ненасыщенные вкусы. Опять же, для кого-то отсутствие сахарной приторности кажется преимуществом. Но для кого-то вкус VEEBA может казаться слабеньким, невыразительным, слишком мягким.
4.Цена. VEEBA – объективно одна из самых дорогих одноразок в Украине. Понятно, что это премиальный сегмент на рынке. Цена, возможно, обоснована качеством и вкусами. Но каждый день отдавать по 300 грн за одноразку – это too much. Единственное, что помогает – все те ж наборы 3 одноразки VEEBA по цене 2.
5.Неочевидные названия вкусов. Вкусы VEEBA называются абстрактными словами – «Gold», «Summer», «Yellow Green». По названию невозможно понять, о чем они. Возможно, так сделали, потому что вкусы сложные и многокомпонентные.



6.У распакованных подов нет очевидной маркировки вкусов. Когда достаешь Вибу из коробочки, а особенно, когда у тебя сразу несколько распакованных, сложно по ее виду понять, какой вкус. Если знать, где искать, то увидишь сбоку название. Было бы удобнее добавить на колпачки-мундштуки цветные отметки вкуса.
7.Мало, где можно купить. Возможно, это временно, но пока что VEEBA мало, где можно купить.

Полный ассортимент доступных в Украине вкусов VEEBA:



VEEBA Summer – яблоко, арбуз, мята.
VEEBA Coral Pink – арбуз, дыня, ментол.
VEEBA Red – питайя, клубника, ментол.
VEEBA Gold – яблоко, апельсин, ментол.
VEEBA Yellow Green – яблоко, цитрусы, ментол.
VEEBA Mauve – черника, клубника, ментол.
VEEBA Turquoise – мята, сливки, ментол.
VEEBA Indiblue – черника, гранат, сливки.
VEEBA Classic – табак.


Технические (и другие) характеристики одноразки VEEBA




Ассортимент вкусов: 9 достаточно необычных и интересных вкусов. Все вкусы комплексные, то есть, созданы со смешиванием разных ароматов.
Особенности вкусов: без сахара, то есть, не приторно сладкие.
Содержание никотина: 1,8% (18-20 мг/мл).
Состав жидкости: растительный глицерин, пропиленгликоль, ароматизаторы, бензойная кислота, никотин.
Вес: 28 г.
Размеры: 11.5 x 1.8 x 0.9 см.
Материал: корпус из алюминия с софт-тач покрытием.
Объем: 2 мл.
Затяжки: 600.
Индикаторы: светодиодный индикатор затяжки.
Батарея: 280 мАч.
Возможность подзарядки: без подзарядки.
Отверстия для забора воздуха: сбоку на корпусе.
32 428 Review

Пишите письма - uavapers[@]gmail.com

Vape Украина - вейп-комьюнити, которое объединяет любителей электронных сигарет и других устройств для парения.